Meniul paginii
Prima pagină  »  Anunţuri
Anunţuri
ANSA atenționează persoanele fizice și juridice, utilizatori a produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților
Publicat la: 13.04.2019   

           În legătură cu demararea sezonului agricol, ieșirea din  hibernare și începutul dezvoltării principalilor dăunători, maladii și buruiene a culturilor agricole, crește necesitatea  efectuării măsurilor de combatere  a obiectelor nocive cu utilizarea produselor de uz fitosanitar.

     Direcția teritorială pentru Siguranța Alimentelor Criuleni (cu raza de acoperire și a raionului Dubăsari), aduce la cunoștința  persoanelor fizice și jurudice, că este necesar de aplicat tratamente doar numai cu produse de uz fitosanitar omologate și înregistrate în Registrul de Stat al produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților, care  se utilizează în strictă conformitate cu termenele de aplicare, numărul maxim de tratări , cu respectarea dozelor conform Registrul de Stat, termenelor de așteptare pînă la   recoltarea producției agricole.

    La procurarea produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților, de tras atenție la starea de agregare a preparatului, respectarea termenelor de la data fabricării cu deținerea informației relevante de pe etichetele ambalajului conform prevederile legislației în domeniu , însoțite de certificatele de calitate si confirmare a produsului.

  Totodată, Vă informăm, că este posibilă mărirea comerțului illicit de produse agrochimice de provenență necunoscută, contrafăcute sau neomologate în Republica Molodva pe teritoriul pieților agricole și spațiile adiacente acestora, ce prezintă un risc sporit atît  cît pentru efectuarea tratamentelor neefective, poluarea mediului cît și pentru sănătatea omului.

   În context celor expuse, solicităm respectuos ,de la toți operatorii, utilizatori a produselor de uz fitosanitar și fertilizanți , ca produsele date să fie procurate numai din locuri autorizate, ca magazinele agricole sau de la licențiații în domeniul importului, depozitării și comercializării produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților.

      Pentru informații suplimentare cu privire la spectru de dăunători și maladii, termenele de efectuare a măsurilor de combatere și produsele de uz fitosanitar recomandate ,  înregistrarea unui depozit preconizat pentru importul, depozitarea și comercializarea produselor de uz fitosanitar  și/sau fertilizanților ori unui magazin agricol apelați  Direcția teritorială pentru Siguranța Alimentelor Criuleni,   pe nr.tel. 024820999.

 

 Șef ST DTSA Criuleni

( cu raza de acoperire și a rl.Dubăsari )                                                                               Alexandru  Spiridonov

 

 Direcția teritorială pentru Siguranța Alimentelor Criuleni


Accesări: 519


Alte Anunţuri

Publicat la: 18.10.2021   
Accesări: 51
Publicat la: 18.10.2021   
Accesări: 33
Publicat la: 06.09.2021   
Accesări: 249
Publicat la: 16.08.2021   
Accesări: 125

1 - 20 din 285
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile