Meniul paginii
Prima pagină  »  Anunţuri
Anunţuri
Selectarea beneficiarilor pentru obținerea granturilor (co-finanțare) pentru lansarea produselor noi din pomușoare în stare procesată
Publicat la: 14.07.2016   

Pentru a contribui la dezvoltarea sectorului de pomușoare din Republica Moldova, Fundația HEKS Moldova a inițiat implementarea proiectului „Îmbunătățirea productivității și accesul la piață a producătorilor de pomușoare”, care planifică de a  avea ca beneficiari peste 1200 de producători de pomușoare din Centrul și Nordul Republicii Moldova.

Unitatea de implementare a proiectului este ONG Centrul de Consultanță în Afaceri. Metoda de abordare în procesul de implementare va fi principiul M4P (Making Markets Work for the Poors), adică facilitarea schimbărilor în sistem prin conlucrarea strânsă dintre proiect și jucătorii de pe piață (procesatorii, intermediarii si exportatorii, depozitele frigorifice, rețelele de magazine, instituțiile statului, instituțiile de învățământ cu profil agricol, instituții financiare și de micro-finanțare, asociații și federații de producători agricoli, etc.).    

Pentru a stimula consumul de pomușoare autohtone procesate, CCA intenționează să co-finanțeze, prin acordarea de granturi, lansarea unui sau a mai multor produse noi din pomușoare cultivate de fermierii autohtoni, și comercializate prin rețele de retail din Republica Moldova sau peste hotarele ei.

Granturile vor fi alocate pentru compensarea unei anumite părți din costurile de marketing aferente creării unui produs(e) din pomușoare (ambalaj, stickere, etc.).

Beneficiari ai granturilor pentru crearea noilor produse din pomușoare pot fi întreprinderi de orice formă organizatorico-juridică care sunt înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova şi desfășoară activitatea în domeniul Fabricării și comerțului produselor alimentare, dețin în proprietate utilaj de producere, sau, au contract încheiat cu întreprindere ce deține utilaj specializat, cu excepția instituțiilor de cercetări științifice, stațiunile tehnico-, didactico-experimentale sau alte instituții publice.

CCA va acorda granturi în valoare de 50% din costuri, dar nu mai mult de 30.000 lei.

Pentru a obține mai multe informații despre concurs, dar și pachetul de acte necesare pentru a beneficia de grant, companiile interesate sunt invitate să expedieze o solicitare la adresa: sergiu.ipatii[at]cca-ngo.org

Termenul limită de depunere a solicitărilor: 31 august 2016. 


Accesări: 918


Alte Anunţuri

Publicat la: 22.03.2021   
Accesări: 73
Publicat la: 19.03.2021   
Accesări: 308
Publicat la: 17.02.2021   
Accesări: 111

1 - 20 din 248
Ultimele noutăţi
09.05.2021
9 MAI
Recomandări

Utile