Meniul paginii
Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
Ședința Consiliului de administrație al instituțiilor medicale din rl. Criuleni
Publicat la: 11.12.2013   

La 11 decembrie curent, în sala mică a Consiliului raional Criuleni, s-a desfășurat Ședința Consiliului de administrație al instituțiilor medicale din raion.

La ședință au participat Președintele raionului, dl Vitalie ROTARU, dl Nicolae TAFUNI, directorul Agenției Teritoriale Chișinău a CNAM, șefii instituțiilor medicale din raion, dl Grigore URÎTU, director Spitalului Raional Criuleni, dna Violeta PANICO, director CMF Criuleni, și directorii Centrelor de Sănătate Măgdăcești, Dubăsarii Vechi,  Hrușova și Bălăbănești. În cadrul ședinței a fost prezentată situația economico-financiară pentru 11 luni ale anului 2013.

Președintele raionului, dl Vitalie ROTARU s-a interesat de situația privind asigurarea cu substanțe stupefiante pentru bolnavii cu maladii oncologice și amestec lactat pentru copiii mici. Majoritatea Centrelor de sănătate se confruntă cu deficit la aceste capitole. Președintele raionului a accentuat că astfel de situații sunt inadmisibile și a propus redirecționarea mijloacelor financiare din alte domenii prin intermediul Consiliului de administrație.

Șefii centrelor de sănătate au informat Consiliul despre rezultatele obținute și problemele cu care se confruntă. Astfel, CS Măgdăcești a reușit să facă economii la capitolele „energie electrică și încălzire”. De asemenea, dna Nadejda NEGURA, directorul CS Măgdăcești, a semnalat necesitatea reparației urgente a sediului OMF Pașcani.

CS Bălăbănești nu a făcut careva economii. Dl Vitalie ROTARU a indicat asupra managementului ineficient al instituției și a cerut identificarea problemelor și soluționarea lor pînă în luna februarie 2014.

CS Dubăsarii Vechi, a activat în regim normal și a reușit să facă economii la capitolele „energie electrică și încălzire”. Directorul Centrului, dl Aurel BORȘ a cerut ajutor în vederea alocării mijloacelor financiare pentru reparația sediului. Dl Vitalie ROTARU a promis că în 2014 vor fi găsite mijloace financiare, dar cu condiția ca și Centrul de Sănătate și Primăria să participe cu o contribuție semnificativă.

CS Hrușova, în această perioadă, a activat în regim normal, dar au fost probleme de disciplină din partea medicului de familie din com. Boșcana, dna Svetlana ȘENDREA. Președintele a atenționat asupra relațiilor interpersonale neadecvate și a indicat directorului Centrului de sănătate, dlui Sergiu POSTOLACHE ca situația să fie ameliorată pînă în luna martie 2014.

CMF Criuleni și-a îndeplinit obiectivele trasate, s-au făcut economii la încălzire – 100 mii lei și energie electrică – 30 mii lei. A fost semnalată o problemă la OMF Miclești, unde din cauza cazanului defect nu funcționează sistemul de încălzire. La insistența Președintelui s-a depistat că cauza defecțiunii este faptul că suprafața de încălzit este mult mai mare decît caracteristicile tehnice ale cazanului. Dl Vitalie Rotaru a indicat ca pînă luni, 16 decembrie 2013, sistemul de încălzire să funcționeze.

În raportul Spitalului raional, a fost indicată o problemă majoră, cum ar fi deficitul de circa 195 mii lei ca urmare a tratării a 177 de persoane care nu au avut poliță de asigurare.

În finalul ședinței Consiliului de administrație, Președintele raionului, dl Vitalie ROTARU le-a amintit șefilor de instituții medicale despre  Jurămîntul lui Hipocrate și le-a atras atenție asupra comportamentului față de bolnavi. Este vorba de luarea de mită, primirea de cadouri ca condiție pentru ca angajații să-și îndeplinească obligațiile de serviciu.

 

Aparatul Președintelui raionului


Ultima redactare: 10.04.2014   
Accesări: 2195


Alte Noutăți

Publicat la: 09.05.2021   
Accesări: 59
Publicat la: 06.05.2021   
Accesări: 65
Publicat la: 06.05.2021   
Accesări: 34
Publicat la: 05.05.2021   
Accesări: 64
Publicat la: 04.05.2021   
Accesări: 52
Publicat la: 26.04.2021   
Accesări: 71
Publicat la: 23.04.2021   
Accesări: 56

1 - 20 din 1232
Ultimele noutăţi
09.05.2021
9 MAI
Recomandări

Utile