Drumul anevoios al vinului spre distincțiile internaționale de cea mai înaltă probă
În zi de iarnă, pe când natura se află în hibernare, agricultorii își consolidează forțele pentru noul an agricol. Viticultorii, zi de zi muncesc curățind plantațiile de viță de vie, punând temelia unei roade așteptate. Este imposibil de a obține roade pe măsură de o calitate excelentă fără a cunoaște particularitățile tăiatului în uscat. În această ordine de idei, Instituția Publică, ” Oficiul Național al Viei și Vinului” în colaborare cu Asociațiile Vitivinicole pentru producerea produselor vitivinicole au organizat un atelier de lucru pe teritoriul Combinatului de Vinuri Spumante ”Cricova” cu genericul ”Particularitățile tăiatului viței de vie în condițiile anului 2025”, în cadrul căruia au fost dezbătute subiectele conform agendei după cum urmează; Starea iernării viilor și a diferenței inflorescențelor în condițiile anului 2025; Particularitățile teoriei și practicii tăiatului viței de vie; Practica tăiatului viței de vie la diferite forme de butuc, vârstă, etc.; Schimb de experiență între participanți. Responsabil și moderator fiind, Doctorul în științe agricole, Dnul Vladimir Corobca, coordonator în viticultură, ONVV. Cu siguranță suntem mândri de vinurile noastre ce an de an cuceresc tot mai multe medalii de cea mai înaltă probă la expoziții, târguri, concursuri. Calitatea vinurilor este apreciată pe măsură de consumatorii din întreaga lume. În fiecare picătură de vin se regăsește munca viticultorului, maestrului ce stă la temelia acestui elixir și desigur oamenii de știință ce prin cercetările lor contribuie esențial la avansarea și diversificarea vinului. Venim cu un respect deosebit și un omagiu de recunoștință pentru toți viticultorii ce prin muncă, devotament și sacrificiu ne duc faima țării noastre în toată lumea prin vinurile fantastice.
Direcția Agricultură și Servicii Funciare.