Meniul paginii
Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
Grijile cotidiene ale agricultorilor
Publicat la: 11.06.2021   

În zi de mare sărbătoare religioasă, înălțarea Domnului, echipa Direcției agricultură și servicii funciare s-a deplasat în teritoriu cu scopul monitorizării situației în sectorul agricol după ploile abundente pe alocuri cu grindină. Eram convinși că nu vom găsi pe nimeni în câmp dar mare mirarea a fost găsind lucrătorii la cules căpșune la un gospodar cu nume și anume D-l Pavel Frunză, conducătorul GȚ ”Prodagro-Sol”, or. Criuleni. Un om de o rară cumsecădenie, frumos la chip și suflet, era cu toată familia la recoltare. Camionul se încărca cu căpșune de o calitate superbă. Căpșunele luceau la soare și așteptau să fie recoltate pentru a ajunge pe masa consumatorului. Lucrătorii din satele din preajmă munceau ca niște albinuțe în stup. Frumusețea, dibăcia, hărnicia oamenilor gliei îi evidențiază considerabil. Satisfacția enormă de la munca prestată o au agricultorii cu remunerarea la zi. Fiecare zilier retrăiește pentru produsul agricol ca pentru a lui personal. O zi de vară hrănește un an ne afirmă agricultorii.
La D-l Petru Balan un profesionist cu renume, angajații munceau în frigider. Echipa direcției s-a deplasat în livada de sâmburoase întru examinarea, constatarea și depistarea careva dificultăți provocate de grindină. O livadă perfectă, aranjată, protejată, curată cu crengile doldora de cireși ne-au întimpinat cu bucurie. Cireșile se scăldau în razele soarelui și așteptau ziua pe când vor fi recoltate.
N-am putut să trecem cu vederea și livada D-lui Cojocari Mihail, ce e slăvit în toata țara și peste hotare, prin experiența bogată și măiestria în creșterea fructelor de o calitate excelentă. Cireșele în formă de inimioare se bronzau la soare. Perii aranjați frumos, caisele într-o simetrie se simțeau satisfăcute de la lucrările de protecție care le îndeplinea cu iscusință dl Ion. O parte din caise cu regret au fost afectate de grindină pe care le-am examinat și constatat. Prin stropirea cu medicamente speră să redreseze situația, afirmă D-l Mihail. Ne-am convins repetat că agricultorii noștri muncesc cu dedicație și devotament și în zilele de sărbători.
Noi, administrația publică locală, aducem un omagiu de recunoștință tuturor agricultorilor, pentru munca depusă, sârguință și sacrificiu.
Direcția agricultură și servicii funciare

 


Ultima redactare: 11.06.2021   
Accesări: 187


Alte Noutăți

Publicat la: 02.12.2021   
Accesări: 97
Publicat la: 01.12.2021   
Accesări: 66
Publicat la: 19.11.2021   
Accesări: 77
Publicat la: 19.11.2021   
Accesări: 48
Publicat la: 16.11.2021   
Accesări: 65
Publicat la: 16.11.2021   
Accesări: 62
Publicat la: 12.11.2021   
Accesări: 54
Publicat la: 12.11.2021   
Accesări: 101

1 - 20 din 1397
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile