Meniul paginii
Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
La Criuleni a fost lansată Agenția pentru Securitate Alimentară
Publicat la: 02.04.2013   

La 1 aprilie, în prezența Președintelui raionului, dl Vitalie ROTARU, a ministrului Agriculturii, dl Vasile BUMACOV și a dnei deputat PLDM, Elena FRUMOSU a fost lansată subdiviziunea teritorială Criuleni a Agenției pentru Securitate Alimentară. La ședință a fost anunțat numele directorului - Ion GANGAN, anterior acesta a fost specialist principal în cadrul Direcției Investiții și Relații Economice Externe a Consiliului raional Criuleni.

În cadrul ședinței, s-a vorbit despre importanța Agenției și rolul ei în certificarea produselor alimentare, care ar putea ieși pe piața europeană. În acest context, dl Bumacov a menționat că: ”Agenția are rol de garantare a siguranței alimentelor, acest lucru fiind parte a procesului de aliniere la rigorile și standardele europene din domeniu. Aceasta este o structură în care UE va avea încredere, iar în acest scop, Agenția va trebui să asigure acel mecanism care să garanteze calitatea produsului în toate fazele de producere: de la sol până la ambalare”.

Președintele raionului, dl Vitalie ROTARU a vorbit despre riscurile alimentare din instituțiile școlare și preșcolare generate de alimentele de import, calitatea cărora de multe ori poate fi dubioasă, iar rolul acestei Agenție, este de a face lumină în aceste situații.

Dna deputat, Elena FRUMOSU a menționat importanța legii Nr. 113 din 18 mai 2012 cu privire la stabilirea principiilor și a cerințelor generale ale legislației privind siguranța alimentară care vine să acopere lacunele din legile și regulamentele precedente, totodată, a reiterat importanța încrederii consumatorului în produsul pe care în consumă, astfel exprimând încrederea în utilitatea și rolul acestei subdiviziuni teritoriale pentru raionul Criuleni.

Vicepreședintele raionului, dl Dionis URÎTU și-a exprimat încrederea în colaborarea ulterioară dintre subdiviziunea Agenției cu APL de nivelul I și II pentru ca cetățenii din raion să beneficieze de alimente sănătoase și de calitate.

În mesajul său de salut, dl Ion GANGAN, directorul subdiviziunii teritoriale a Agenției pentru Securitate Alimentară și-a exprimat mulțumirea pentru încrederea cu care a fost investit și și-a asumat cu responsabilitate atribuțiile pe care urmează să le aibă, având certitudinea că munca care o va desfășura va fi în beneficiul raionului Criuleni.

Ședința a finalizat cu o serie de întrebări parvenite din partea mai multor funcționari și consilieri raionali.

Detalii privind organizarea și funcționarea Agenției pentru Securitate Alimentară: http://lex.justice.md/md/346423/

>

Ultima redactare: 10.04.2014   
Accesări: 4757


Alte Noutăți

Publicat la: 09.05.2021   
Accesări: 46
Publicat la: 06.05.2021   
Accesări: 60
Publicat la: 06.05.2021   
Accesări: 34
Publicat la: 05.05.2021   
Accesări: 61
Publicat la: 04.05.2021   
Accesări: 49
Publicat la: 26.04.2021   
Accesări: 70
Publicat la: 23.04.2021   
Accesări: 56

1 - 20 din 1230
Ultimele noutăţi
09.05.2021
9 MAI
Recomandări

Utile