Meniul paginii
Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
COD ROȘU DE ÎNBOLNĂVIRI CU CORONAVIRUS, COVID-19, DEPISTAT APROAPE ÎN TOATE LOCALITĂȚILE RAIONULUI CRIULEN
Publicat la: 15.03.2021   

COMISIA RAIONALĂ EXTRAORDINARĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ CRIULENI

                                                                        HOTĂRÂREA

nr.24 din 15 martie 2021

 

În temeiul art.58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătății publice (Monitorul oficial, 2009, nr.67, art. 183), cu modificările ulterioare, urmare a analizei situației epidemiologice actuale în raion.

De la începutul lunii martie pînă la data de 14 martie 2021, în rl. Criuleni au fost înregistrate 243 cazuri confirmate cu infecția COVID-19. Incidența totală constituie 338.9 la 100 mii populație.

Din cele menționate mai sus, reese, că măsurile de răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou COVID-19 sunt insuficiente, ceea ce se încadrează în gradul de alertă ,,COD ROȘU,, (conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou COVID-19 – versiunea 2, aprobat prin Hotărîrea nr. 30 din 11 septembrie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică) cu impact mare, risc major cu potențial înalt de transmitere, afectarea gravă a sănătății populației, care necesită măsuri stricte de control, supravegheri și răspuns.

Reieșind din cele menționate, Comisia raională de Sănătate Publică Criuleni

HOTĂRĂȘTE:

1. Se ia act de prevederile Hotărârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr. 50 din 12 martie 2021.

2. La nivelul raionului Criuleni, în perioada 15 - 29 martie 2021 inclusiv, în baza indicatorilor incidenței la 100 mii populație, se atribuie următoarele grade de alertă:

Denumirea localității Gradul de alertă atribuit

Or.Criuleni ,,Cod roșu”

com. Bălțata ,,Cod roșu”

com. Boșcana ,,Cod roșu”

s. Cimișeni ,,Cod roșu”

s.Corjova ,,Cod roșu”

s.Coșernița ,,Cod roșu”

com. Bălăbănești ,,Cod roșu”

s.Cruglic ,,Cod roșu”

com.Dolinnoe ,,Cod roșu”

com. Drăsliceni ,,Cod roșu”

s. Dubăsarii Vechi ,,Cod roșu”

s. Hîrtopul Mare ,,Cod roșu”

s. Hîrtopul Mic ,,Cod verde”

com.Hrușova ,,Cod roșu”

s.Ișnovăț ,,Cod roșu”

s. Izbiște ,,Cod roșu”

s. Jevreni ,,Cod portocaliu”

s.Mașcăuți ,,Cod roșu”

s. Măgdăcești ,,Cod roșu”

com.Miclești ,,Cod roșu”

s.Onițcani ,,Cod roșu”

com.Pașcani ,,Cod roșu”

s.Răculești ,,Cod roșu”

s. Rîșcova ,,Cod roșu”

s. Slobozia Dușca ,,Cod roșu”

s.Zăicana ,,Cod roșu”

 

3. Continuă procesul educațional în instituțiile de învățământ preșcolar din raion, în conforrnitate cu Regulamentul sanitar pentru instituțiile de educație timpurie, aprobat prin HG nr.1211 din 04 noiembrie 2016 și cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID - 19.

4. Începând cu 16 martie 2021, se reia procesul educațional în instituțiile de învățământ general din raion (școli primare, gimnazii, licee și instituții extrașcolare), în baza indicatorului incidenței la 100 mii populație, se va organiza conform următoarelor scenarii:

4.1. Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă ,,Cod verde” sau ,,Cod galben” instituțiile publice: Gimnaziul Hîrtopul Mic - cu participarea zilnică, cu prezența fizică în instituții a elevilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID - 19;

4.2. Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă ,,Cod portocaliu”, instituțiile publice: Gimnaziul Jevreni - cu participarea zilnică, și prezența fizică a elevilor din învățământul primar și al elevilor din clasele absolvente (a IX-a), cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID - 19;

- Cu participarea zilnică în procesul educațional la distanță (online) a elevilor din clasele V-VIII;

4.3. Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă ,,Cod roșu” instituțiile publice: LT,,B.Dânga” Criuleni, LT Boșcana, LT Mălăiești, LT Măgdăcești, LT Dubăsarii-Vechi, LT Cruglic; Gimnaziile Bălăbănești, Bălțata, Cimișeni, Corjova, Coșernița, Dolinnoe, Drăsliceni, Hîrtopul Mare, Hrușova, Ișnovăț, Izbiște, Mașcăuți, Miclești, Stețcani, Onițcani, Ohrincea, Pașcani, Ratuș, Răculești, Rîșcova, Slobozia - Dușca, Zăicana, I.P. Școala primară Criuleni, Școala Primară Dubăsarii Vechi - cu participarea zilnică, și prezența fizică în instituțiile de învățământ, a elevilor din învățământul primar și a unui contigent de 50% din numărul de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, ), cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID - 19;

- Cu participarea zilnică în procesul educațional la distanță a elevilor din cl. V-VIII, X-XI;

5. Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă ,,Cod roșu”, instituțiile de învățământ extrașcolar vor desfășura procesul educational cu participarea zilnică, cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar, a unui număr maxim de 15 elevi în grupă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID - 19.

- Cu participarea zilnică în procesul educațional la distanță a elevilor din clasele V- XII, studenților din învățământul profesional tehnic, cu exepția studenților din anii terminali din învățământul profesional tehnic.

 

6. Prezenta Hotărâre este obligatorie pentru autoritățile administrației publice locale, pentru persoanele fizice și juridice, indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare.

7. Prezenta Hotărâre intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Consiliului raional Criuleni.

 

Președinte al Comisiei, Președintele raionului Pavel SPÎNU

 

Vicepreședintele Comisiei Raionale

Extraordinare de Sănătate Publică Ion PUICĂ

 

Secretarul Comisiei Raionale

Extraordinare de Sănătate Publică Violeta PANICO


Ultima redactare: 16.03.2021   
Accesări: 413


Alte Noutăți

Publicat la: 03.12.2021   
Accesări: 36
Publicat la: 02.12.2021   
Accesări: 89
Publicat la: 01.12.2021   
Accesări: 61
Publicat la: 25.11.2021   
Accesări: 66
Publicat la: 19.11.2021   
Accesări: 44
Publicat la: 18.11.2021   
Accesări: 51
Publicat la: 12.11.2021   
Accesări: 52
Publicat la: 12.11.2021   
Accesări: 99
Publicat la: 11.11.2021   
Accesări: 49
Publicat la: 11.11.2021   
Accesări: 42

1 - 20 din 1394
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile