Meniul paginii
Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan
Publicat la: 15.02.2021   

Ziua de 15 februarie este un prilej pentru a ne solidariza cu veteranii a celui sângeros război care sunt printre noi și au nevoie de atenția și ajutorul nostru. La distanța acelor ani care s-au scurs din momentul retragerii trupelor sovietice din Afganistan, este evident că acel război a fost una dintre cele mai dure lecții date omenirii în istoria noastră contemporană. O lecție care trebuie învățată, astfel încât să nu mai admitem repetarea ei. Altfel jertfa celor căzuți în Afganistan va fi zadarnică.

 Ziua comemorării eroilor căzuți în războiul din Afganistan, pe care o marcăm astăzi, reprezintă prilejul de a vă aduce Dumneavoastră un profund și sincer omagiu și de a evoca sacrificiul ostașilor pierduți în  grozăviile urgiei. În războiul din Afganistan au luptat peste 12.500 de moldoveni dintre care peste 150 din raionul Criuleni.
Mulți dintre moldovenii trimiși să lupte în Afganistan nu s-au mai întors, iar cei răniți fizic au revenit nu doar cu sechele, dar și cu sufletul schilodit, căutând sprijin de recuperare și reintegrare.  301 de tineri moldoveni au murit pe câmpul de luptă,- dintre ei 6 sunt din localitățile raionului iar 8 sau întors cu diferite grupe de invaliditate. În memoria eroilor noștri care au demonstrat sacrificiu, curaj și stoicism suntem datori să evităm orice formă de discriminare, ură și intoleranță.
  Nimic nu poate fi mai presus decât pacea și libertatea.
  Vă mulțumim încă o dată tuturor și vă dorim multă sănătate, bunăstare în familii și liniște în suflet. Veșnică memorie celor căzuți pe câmpul de lucru, CINSTE ȘI ONOARE EROILOR.
 

 


Ultima redactare: 15.02.2021   
Accesări: 109


Alte Noutăți

Publicat la: 06.05.2021   
Accesări: 8
Publicat la: 05.05.2021   
Accesări: 40
Publicat la: 26.04.2021   
Accesări: 44
Publicat la: 26.04.2021   
Accesări: 64

1 - 20 din 1227
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile