Meniul paginii
Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
Tăierea Viței-de-vie în uscat Riscuri și Avantaje
Publicat la: 04.02.2021   

Joi 4 februarie 2021 de către Oficiul Național al Viței și Vinului reprezentat de către profesorul în agricultură dl Corobca Victor în colaborare cu Asociațiile vitivinicole din RM, Combinatul de Vinuri Cricova și Direcția Agricultură ți Servicii Funciare al CR Criuleni au organizat Atelier de Lucru pe podgoriile CV Cricova cu invitarea adevărați maeștri ai artei de cultivarea viței de vie. Tematica atelierului fiind Practica tăierilor a viței-de-vie în uscat. Prezenți au fost reprezentanții întreprinderilor agricole ce posedă în gestiune plantații de viță-de-vie. În pofida ploii care a venit cu multă bucurie pentru agricultori atelierul s-a petrecut productiv, cu multe întrebări și răspunsuri. Prezența maestrului dlui Efros Victor care a venit cu multe sfaturi utile ea interesat pe producători de struguri. Experiența enorma pe care o posedă dl Efros a fost o îndrumare, pentru toți cei prezenți prin exerciții practice. Tăierea viței-de-vie este importantă pentru calitatea și cantitatea producției de struguri, dezvoltarea lăstarilor, etc. Cu toții ne-am familiarizat de tipurile de tăieri ca Guyot, Cazevane, Speroliat. Toți participanții la atelier au rămas satisfăcuți de prestația organizatorilor. Cu siguranță toate sfaturile, îndrumările, recomandările vor fi utile in obținerea roadelor cantitative pe cât și calitative.

 

 


Ultima redactare: 04.02.2021   
Accesări: 127


Alte Noutăți

Publicat la: 06.05.2021   
Accesări: 6
Publicat la: 05.05.2021   
Accesări: 38
Publicat la: 26.04.2021   
Accesări: 44
Publicat la: 26.04.2021   
Accesări: 64

1 - 20 din 1227
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile