Meniul paginii
Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
PRIMUL- MINISTRU ION CHICU A EFECTUAT O VIZITĂ DE LUCRU ÎN RAIONUL CRIULENI
Publicat la: 06.11.2020   

În ziua de 5 noiembrie curent, în raionul Criuleni însoțit de Președintele raionului dl. Pavel Spînu cu o vizită de lucru sa aflat Prim- ministru al Republicii Moldova dl. Ion Chicu. În debutul vizitei sale,  în  sala mare a Consiliului raional Criuleni  Dumnealui a avut o întîlnire cu reprezentanții autorităților publice locale, primarii localităților raionului, liderii formațiunilor politice din cadrul Consiliului raional Criuleni și o parte din conducătorii serviciilor desconcentrate. Discursul său Ion Chicu la început cu informarea despre activitățile programate și îndeplinite de Executiv în anul 2020 și obiectivele Programului de Acțiuni pentru 2020-2023, menționând că prioritățile în acest program sunt „Acordarea atenției deosebite comunicării cu APL”, spunând că fără cooperare nu vom reuși să rezolvăm problemele țării. „ Parcurgem un an destul de dificil. Pe lângă toate problemele cărora le facem față de 30 de ani încoace, a mai dat peste noi pandemia și seceta. Dar și în condițiile acestei crize. onorarea bugetelor locale și a salariilor din toate domeniile se face fără întârziere,” a menționat dl Ion Chicu. Am  plănuit investiții masive în infrastructură ,dar managementul acestor investiții depinde de voi. Avem nevoie de locuri de muncă stabile în toată țara. Trebuie să atragem investiții în industrializarea raioanelor țării ca să aducem locurile de muncă aproape de casele oamenilor. Trebuie să dezvoltăm localitățile-numai așa putem păstra tinerii acasă și opri plecarea, dar și săi întoarcem pe cei plecați. Oamenii vor trăi în Moldova când vor avea muncă stabilă și condiții bune de viață. Ion Chicu a îndemnat primarii să urmărească calitatea executării  lucrărilor, să semnaleze problemele observate menționând că nici un obiect de construcție nu trebuie să înceapă și să încheie fără semnătura primarului. E timpul să punem accentul pe calitate, să vedem o abordare gospodărească, toate problemele existente care apar și reapar de fiecare dată trebuie să fie identificate și discutate.

În cadrul întâlnirii prioritar, s-a discutat despre gestionarea situației epidemiologice la nivel local și național, despre gradul de pregătire a instituțiilor medicale pentru a face față provocărilor destul de grele a pandemiei COVID-19.La această temă Șeful Guvernului a subliniat faptul că, în prezent, Cabinetul de miniștri se concentrează, prioritar, pe două domenii importante, - sănătatea și educația.

În vizita sa Prim- ministru Ion Chicu a fost însoțit de Secretar de Stat la Ministerul economie și infrastructurii dl. Anatol Usatîi, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului dl Popov Maxim,  Director General ODIMM dna Iulia Costin, care rând pe rând au dat răspuns la toate întrebările  cu caracter de specialitate înaintate de către primari și prezenții la întâlnire

În finalul primei părți a întâlnirii dl. Cnicu a menționat că toate problemele existente care apar și reapar de fiecare dată trebuie să fie identificate și discutate, deoarece orișice problemă poate fi soluționată doar prin dialog constructiv, fără imixtiune politică.

În continuare la rugămintea Președintelui raionului Criuleni dl. Pavel Spînu și a Primarului dl Mihai Sclifos, Prim-ministru dl Ion Chicu a vizitat fosta Școală Polivalentă, Maternitatea, Stația de Evacuare a apelor reziduale, obiecte care permanent se află în vizorul Consiliului raional și a Primăriei, dar care necesită permisiunea și sprijinul din partea Guvernului, pentru a le schimba statutul, repara și ale pune în folosința locuitorilor orașului Criuleni.

Vizita, a fost finalizată  în localitatea Hârtopul Mare, unde în rezultatul inspectării drumului regional  „Ohrincea-Peresecina,” Prim- ministru dl. Ion Chicu împreună cu Președintele raionului dl. Pavel Spînu și Primarul localității dna Eugenia Anghelici au adus cuvinte de mulțumire pentru calitatea lucrărilor efectuate la un nivel destul de înalt, cât muncitorilor, atât și conducerii SRL„ Genesis Internațional ”și SRL „Nouconst”.

 


Ultima redactare: 06.11.2020   
Accesări: 255


Alte Noutăți

Publicat la: 09.05.2021   
Accesări: 59
Publicat la: 06.05.2021   
Accesări: 65
Publicat la: 06.05.2021   
Accesări: 34
Publicat la: 05.05.2021   
Accesări: 64
Publicat la: 04.05.2021   
Accesări: 52
Publicat la: 26.04.2021   
Accesări: 71
Publicat la: 23.04.2021   
Accesări: 56

1 - 20 din 1232
Ultimele noutăţi
09.05.2021
9 MAI
Recomandări

Utile