Prima pagină  »  Anunţuri
Anunţuri
ANUNȚ! Apel de selectare a proiectelor de dezvoltare pentru finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională
Publicat la: 02.09.2020   

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că, în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea nr. 438 din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova și în vederea inițierii unei noi etape de planificare și programare, începând cu data de 10 august 2020se dă startul unui nou Concurs pentru aplicarea proiectelor și programelor de dezvoltare regională, pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). 

Concursul are drept scop stimularea inițiativelor care contribuie cel mai eficient la implementarea politicii de dezvoltare regională.

Programele și proiectele depuse în cadrul Concursului vor corespunde următoarelor priorități: 

1. Competitivitate Economică, 

2. Dezvoltare Urbană și 

3. Infrastructura Regională.

Concursul programelor și proiectelor de dezvoltare regională va fi organizat în două etape:

Etapa întâiDepunerea de către aplicanți a Notelor Conceptuale de propuneri de proiecte la Agențiile de dezvoltare regională.

Notele conceptuale de propuneri de proiecte vor fi depuse în termen de 45 de zile calendaristice din data lansării oficiale a Concursului de propuneri de proiecte (10 august 2020), adică până în data de 24 septembrie 2020, ora 16.00.

Etapa doi: Depunerea Cererilor Complete de Finanțare

Cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 120 de zile calendaristice de la data publicării oficiale a listelor Notelor Conceptuale, selectate de către comisiile create pe lîngă agențiile de dezvoltare regională.

Aplicanții eligibili pentru finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, în conformitate cu domeniile de intervenție, sunt:

  • autoritățile publice locale de nivelurile 1 și 2;
  • instituțiile naționale de drept public și privat;
  • organizațiile neguvernamentale.

Informația completă despre Concurs, precum și modul de aplicare pentru obținearea finanțării sunt descrise în „Manualul Operațional privind modul de utilizare a mijloacelor Fondului Național pentru Dezvoltare Regională" și anexele la el, care pot fi accesate pe paginile web www.madrm.gov.md și www.adrcentru.md. Mai jos, la rubrica „Fișiere anexate", se găsește Anexa nr. 1 la Manualul Operațional al FNDR, care prezintă Regulamentul de desfășurare a apelului competitiv de selectare a proiectelor pentru finanțare din FNDR.

Aplicanții eligibili, participanți la Concurs, vor demonstra abilități de gestionare a proiectelor de dezvoltare regională pentru domeniile eligibile prevăzute de Manualul Operațional al FNDR.

Notele Conceptuale ale propunerilor de proiecte, iar apoi și Cererile Complete de Finanțare, împreună cu documentele-suport, vor fi prezentate personal de către aplicanți la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, aflată pe adresa:

Agenția de Dezvoltare Regională Centru

Republica Moldova, MD-6801 or. Ialoveni, str. Alexandru cel Bun, 33

Tel: +373 268 2 26 92

Fax: +373 268 2 26 92

Email: oficiu.adrc@gmail.com 


Accesări: 52


Alte Anunţuri

Publicat la: 02.09.2020   
Accesări: 40
Asociația INVENTO este o organizație neguvernamentală, non-profit și apolitică, înființată în anul 2011 în scopul promovării dezvoltării socio-economice și justiției sociale. Organizația contribuie la capacitarea umană prin elaborarea și implementarea unor programe în domeniul: justiției, economiei sociale, educației și bunei guvernări.
Publicat la: 11.08.2020   
Accesări: 76
Aparatul Președintelui raionului și subdiviziunile Consiliului raional Criuleni inițiază începând cu data de 11.08.2020 consultarea publică a proiectelor de decizii.
Publicat la: 05.08.2020   
Accesări: 56
Solidarity Fund PL în Moldova, cu suportul Polish Aid, anunță lansarea apelului de propuneri în cadrul Fondului Granturilor Mici 2020, ediția Acces pentru Succes+ (A2S+), direcția de dezvoltare – Consolidarea încrederii dintre comunități și stabilirea relațiilor de cooperare dintre ambele maluri ale Nistrului, drept continuitate a acțiunilor implementate în cadrul proiectului A2S.
Publicat la: 05.08.2020   
Accesări: 60
Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) acordă granturi pentru sprijinirea activităților inovatoare de comercializare și promovare a exportului fructelor și strugurilor de masă în stare proaspătă către UE sau alte piețe netradiționale pentru sectorul horticol al Moldovei
Publicat la: 05.08.2020   
Accesări: 59
Proiectul de implicare civică în guvernarea locală „MĂ IMPLIC” anunță concurs de selectare a APL-urilor/grupuri de APL-uri partenere.
Publicat la: 05.08.2020   
Accesări: 26
USAID/APM acordă granturi pentru implementarea planurilor de marketing pentru mierea moldovenească orientate spre crearea valorii și diversificarea canalelor de distribuție
Publicat la: 28.07.2020   
Accesări: 63
Situația epidemiologică a infectiei cu Coronavirusul de tip nou COVID-19 în republică, cât si în raion, ramâne una complicată.
Publicat la: 17.07.2020   
Accesări: 124
Consiliul Raional Criuleni în baza deciziei nr. 4.32 din 05 iunie 2020 inițiază procedura oportun- economic, rentabil de gestionare/administrare/comercializare/parteneriat public privat/locațiune a bunurilor proprietate Consiliului raional Criuleni, și anume:
Publicat la: 23.06.2020   
Accesări: 150

1 - 20 din 209
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile