Prima pagină  »  Anunţuri
Anunţuri
Proiectul USAID/APM acordă granturi pentru implementarea planurilor de marketing pentru mierea moldovenească orientate spre crearea valorii și diversificarea canalelor de distribuție
Publicat la: 05.08.2020   

USAID/APM acordă granturi pentru implementarea planurilor de marketing pentru mierea moldovenească orientate spre crearea valorii și diversificarea canalelor de distribuție

 

Data lansării: 5 august 2020

Data încheierii: 9 septembrie 2020

Data atelierului informativ: 12 august 2020, orele 10:00, prin intermediul platformei ZOOM. Pentru înregistrare la atelierul informativ accesați următorul link: https://us02web.zoom.us/j/86770315993

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) acordă granturi pentru implementarea planurilor de marketing a mierii moldovenești la export și pe piața locală, care vor aborda în mod integrat constrângerile din cadrul organizației solicitante, precum infrastructura de producere, abilitățile personalului, sistemele de management și instrumentele de comunicare de marketing. Activitățile vor facilita conformarea cu cerințele specifice ale cumpărătorilor clar identificați și vor contribui la creșterea volumului și valorii vânzărilor de miere.

Mierea naturală de albine este un produs cu cerere crescândă pe piața mondială. De exemplu, în perioada anilor 2008-2018, comerțul internațional cu miere naturală a crescut de la 465 la 706 mii tone, o creștere medie anuală de 4,3%. Sectorul apicol din Republica Moldova a fost în pas cu evoluțiile de pe piața internațională, efectivul familiilor de albine crescând de la 98 mii în 2008 la 255 mii în anul 2019, iar producția de miere crescând de la 2400 tone în 2008 la peste 6000 tone în 2019. Ca rezultat a creșterii volumului de producere în țară și cererii sporite, în special pe piețele externe, exportul de miere din Republica Moldova a crescut constant în perioada anilor 2011-2017, atingând un maxim de 5010 tone (14 milioane dolari SUA). Deși în continuare se efectuează investiții în dezvoltarea și modernizarea sectorului apicol din țară, stagnarea exporturilor din ultimii 2 ani indică necesitatea identificării unor noi piloni de creștere pentru a menține și dezvolta competitivitatea sectorului, în special la etapele de consolidare, procesare și comercializare a mierii. Experiența acumulată de Proiectul USAID/APM și partenerii săi arată că aceasta se poate realiza printr-o abordare complexă, care ar include ajustarea produsului la cerințele pieței (aspecte tehnologice), în paralel cu dezvoltarea sistemului de management al companiei și sectorului (aspecte de organizare, comunicare, marketing, resurse umane).

Reieșind din această situație, activități care vor fi finanțate în cadrul acestui apel, dar care nu se limitează la ele, sunt:

·         Investiții în alinierea produsului la cerințele cumpărătorului:o   Implementarea soluțiilor tehnologice inovative de procesare a mierii care ar permite păstrarea calității sale;o   Procurarea de linii și echipamente specializate pentru ambalarea mierii conform specificațiilor cumpărătorilor, precum borcane mici de sticlă, dispensere și miere porționată;o   Investiții în certificarea ecologică a apicultorilor și unităților de procesare;·         Activități de elaborare și implementare a instrumentelor de marketing:o   Efectuarea cercetărilor de piață și organizarea misiunilor de afaceri, inclusiv pentru a identifica modele de afaceri pe canelele noi de vânzări, precum comerțul electronic național și internațional; o   Elaborarea materialelor de promovare, precum broșuri, spoturi promoționale, tuturi virtuale etc.;o   Îmbunătățirea paginilor internet și prezenței pe rețelele sociale;·         Elaborarea și implementarea unor activități de promovare a vânzărilor, precum promovarea în magazinele fizice și online;o   Investiții în resurse umane:o   Instruirea personalului-cheie responsabil de activitatea de export;o   Angajarea unor reprezentanți comerciali (sales agent) sau alte forme de prezență activă în piață.Solicitările de granturi pot fi depuse de consolidatori, procesatori, exportatorii de miere și organizațiile lor (precum asociații și grupuri de producători). Proiectul USAID/APM anticipează acordarea de 3-4 granturi în valoarea totală de 1,700,000 MDL în cadrul acestei activități, în care beneficiarii selectați vor primi sume individuale între 300,000 MDL și 700,000 MDL. Pentru a demonstra angajamentul față de activitate, este necesară o contribuție din partea solicitantului.

Solicitanții interesați au posibilitatea să adreseze întrebări referitor la această solicitare expediind întrebările până la 8 septembrie 2020 la adresa: grants@moldovaagro.com.

Pentru pachetul complet al aplicației  și verificarea întrebărilor/răspunsurilor accesați Google Drive:  https://drive.google.com/drive/folders/1tf67BY-UCMObsNUVzAoLK03Olh--3k7Q?usp=sharing


Accesări: 26


Alte Anunţuri

Publicat la: 02.09.2020   
Accesări: 53
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că, în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea nr. 438 din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova și în vederea inițierii unei noi etape de planificare și programare, începând cu data de 10 august 2020, se dă startul unui nou Concurs pentru aplicarea proiectelor și programelor de dezvoltare regională, pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).
Publicat la: 02.09.2020   
Accesări: 40
Asociația INVENTO este o organizație neguvernamentală, non-profit și apolitică, înființată în anul 2011 în scopul promovării dezvoltării socio-economice și justiției sociale. Organizația contribuie la capacitarea umană prin elaborarea și implementarea unor programe în domeniul: justiției, economiei sociale, educației și bunei guvernări.
Publicat la: 11.08.2020   
Accesări: 415
Publicat la: 11.08.2020   
Accesări: 76
Aparatul Președintelui raionului și subdiviziunile Consiliului raional Criuleni inițiază începând cu data de 11.08.2020 consultarea publică a proiectelor de decizii.
Publicat la: 05.08.2020   
Accesări: 57
Solidarity Fund PL în Moldova, cu suportul Polish Aid, anunță lansarea apelului de propuneri în cadrul Fondului Granturilor Mici 2020, ediția Acces pentru Succes+ (A2S+), direcția de dezvoltare – Consolidarea încrederii dintre comunități și stabilirea relațiilor de cooperare dintre ambele maluri ale Nistrului, drept continuitate a acțiunilor implementate în cadrul proiectului A2S.
Publicat la: 05.08.2020   
Accesări: 60
Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) acordă granturi pentru sprijinirea activităților inovatoare de comercializare și promovare a exportului fructelor și strugurilor de masă în stare proaspătă către UE sau alte piețe netradiționale pentru sectorul horticol al Moldovei
Publicat la: 05.08.2020   
Accesări: 60
Proiectul de implicare civică în guvernarea locală „MĂ IMPLIC” anunță concurs de selectare a APL-urilor/grupuri de APL-uri partenere.
Publicat la: 28.07.2020   
Accesări: 63
Situația epidemiologică a infectiei cu Coronavirusul de tip nou COVID-19 în republică, cât si în raion, ramâne una complicată.
Publicat la: 17.07.2020   
Accesări: 125
Consiliul Raional Criuleni în baza deciziei nr. 4.32 din 05 iunie 2020 inițiază procedura oportun- economic, rentabil de gestionare/administrare/comercializare/parteneriat public privat/locațiune a bunurilor proprietate Consiliului raional Criuleni, și anume:
Publicat la: 23.06.2020   
Accesări: 151

1 - 20 din 209
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile