Meniul paginii
Prima pagină  »  Anunţuri
Anunţuri
UCIP-IFAD anunță relansarea concursului pentru selectarea beneficiarilor de granturi pentru promovarea inovațiilor în domeniul apicol
Publicat la: 03.03.2017   

UCIP-IFAD anunță relansarea concursului pentru selectarea unui beneficiar de grant pentru promovarea inovațiilor în domeniul apicol. Astfel, în baza unui concurs național, din rândul companiilor private sau cu capital de stat, va fi selectat un beneficiar din domeniul apicol, care va implementa un proiect pilot susținut prin acordarea unui grant, pentru suportul inovațional/intensiv pe lanțul valoric dat și unde rezultatele imediate o creștere considerabilă a producției și a calității) pot fi demonstrate în sezonul de producție următor. Succesul proiectului pilot va fi  făcut public și va fi folosit ca  exemplu de demonstrație pentru alți  producători din domeniu.

UCIP-IFAD va acorda asistență financiară sub forma unui grant în sumă de maxim 20 mii dolari SUA, pentru fiecare Proiect Pilot, pentru procurarea de echipamente de producție intensivă și inovatoare, echipamente pentru post-recoltare (colectare, prelucrare și ambalare) s.a., necesare pentru suplinirea întregului lanț valoric apicol. UCIP-IFAD va acorda și asistență tehnică și consultativa întreprinderii selectate pentru crearea Proiectului Pilot și promovarea tehnologiilor inovatoare.

Concursul este organizat în cadrul activităților Programului Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (PRRECI), finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă și implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD. Programul este conceput pentru a contribui la reducerea sărăciei rurale în Moldova, prin promovarea accesului către o  gamă completă de servicii adecvate și integrate financiare. O atenție deosebită în cadrul Programului este atribuită dezvoltării și implementării  tehnologiilor performante în domeniul agricol. În această ordine de idei, producerea mierii de albine în cadrul unei agriculturi  contractuale este privită ca o formă de lucru ce ar da posibilitate producătorilor de miere de albine, procesatorilor și exportatorilor de a construi relații durabile de  parteneriat direcționate spre – eficientizarea participării în afacerile agricole pentru toți participanții lanțului valoric cu scopul obținerii venitului maxim.

Pentru mai multe detalii accesați: http://www.ifad.md/services/granturi/Granturi-pentru-promovarea-inovaiilor-n-domeniul-apicol/ .

Tel. de contact Secția agricultură: 024822059, 024823194

 

Secția agricultură


Accesări: 763


Alte Anunţuri


1 - 20 din 399
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile