Prima pagină  »  Anunţuri
Anunţuri
Granturi pentru reabilitarea și înființarea învelișurilor de ierburi
Publicat la: 23.01.2017   

Granturi pentru reabilitarea și înființarea învelișurilor de ierburi

 

Scop: Reabilitarea învelișurilor cu ierburi în plantațiile de vii, livezi și în locurile de pășunat pe o suprafață de cel puțin 200 ha de pe terenurile agricole private și publice din zonele agro-climaterice de centru și sud.

 

Suma limită: până la 700 USD/ha pentru reabilitarea învelișurilor cu ierburi pe o suprafață de până la 5 ha/beneficiar.

 

Introducere

 

Granturile de finanțare propuse au drept obiectiv reabilitarea a cel puțin 200 de hectare de înveliș de iarbă în plantațiile de vii și livezi și în locurile de pășunat de pe terenurile agricole private și publice din zonele agro-climaterice de centru și sud. Proiectul va crea stimulente pentru producătorii agricoli pentru învățarea și aplicarea noilor proceduri de management durabil al resurselor naturale.

 

În calitate de beneficiar al proiectului propus pentru accesarea grantului de finanțare pot fi întreprinderile agricole și Autoritățile Publice Locale (APL) care cultivă teren agricol erodat în urma scurgerii apei. Totodată, potențialii beneficiari vor învăța care sunt opțiunile de reabilitare în Republica Moldova.

 

Criteriile de eligibilitate pentru selectarea beneficiarilor

 

Pentru a beneficia de granturi de finanțare trebuie îndeplinite următoarele criterii de eligibilitate:

 

·         Să posede certificat de înregistrare în zonele rurale ale Republicii Moldova, cu excepția orașelor Chișinău și Bălți;

·         Să dețină activitate sau antreprenoriat agricol;

·         Să posede experiență de cel puțin un an în domeniul producerii agricole;

·         Să posede documente care atestă că întreprinderea deține teren agricol în proprietate sau arendă pe un termen de lungă durată;

·         Să asigure o co-finanțare în valoare bănească de cel puțin 50% din costul total sau echivalentul în bunuri și servicii de reabilitare a învelișurilor cu ierburi;

 

Pentru obținerea granturilor de finanțare pentru reabilitarea pășunilor publice sunt eligibile și APL-urile. Nu se consideră ca teren de pășunat sau înveliș cu ierburi terenurile agricole care sunt cultivate cu o singură cultură furajeră cum ar fi alfalfa, trifoi, etc., care reiesă că nu sunt eligibile pentru obținerea grantului de finanțare.

 

Cerințe pentru finanțare

 

Proiectul oferă o contribuție financiară de 50% de valoare maximă de $ 700 USD/ha pentru lucrările de reabilitarea a învelișurilor cu ierburi în plantațiile de vii, livezi și în locurile de pășunat pe o suprafață de maxim 5 ha. Potențialul beneficiar trebuie să asigure o co-finanțare în valoare bănească sau echivalentul în bunuri și servicii de cel puțin 50% din costul total ce are referință și este indicat în proiectul de reabilitare/înființare.

 

Detalii despre procedura de aplicare vor fi disponibile în viitorul apropiat. Pe site-ul www.ifad.md

 

 

Secția agricultură

 


Accesări: 300


Alte Anunţuri

Publicat la: 18.12.2018   
Accesări: 921
Publicat la: 18.12.2018   
Accesări: 450
Vă informăm ca la data de 14 decembrie 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 319 din 30 noiembrie 2018
Publicat la: 07.11.2018   
Accesări: 179
Publicat la: 15.10.2018   
Accesări: 149
Publicat la: 15.10.2018   
Accesări: 137

1 - 20 din 120
Ultimele noutăţi
19.02.2019
STOP CANCER!
Recomandări

Utile