Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
Ședinţa a XVI-a ordinară a Consiliului raional Criuleni
Publicat la: 01.04.2014   

La 28 martie 2014, în sala de şedinţe a Consiliului raional, s-a desfășurat şedinţa a XVI-a ordinară a Consiliului raional Criuleni de legislatura a  XXIV-a.

Ședința a fost prezidată de consilierul raional din partea fracțiunii Partidului Liberal, dl Oleg OGOR.

Ordinea de zi a inclus următoarele chestiuni:

 • Cu privire la organigrama și statele de personal ale aparatului Președintelui raionului, direcțiilor generale și direcțiilor subordonate Consiliului raional Criuleni;
 • Cu privire la direcţionarea unor mijloace financiare ale bugetului raional pe anul 2013;
 • Cu privire la executarea bugetului raional pe anul 2013;
 • Cu privire la corelarea bugetului raional cu prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2014;
 • Cu privire la rectificarea bugetului raional pe anul 2014 şi alocarea de mijloace financiare;
 • Cu privire la Regulamentul Comisiei speciale pentru examinarea cererilor unor categorii de cetăţeni privind acordarea indemnizaţiilor unice pentru construcţia unei case individuale ori a unei locuinţe cooperatiste, sau procurarea spaţiului locativ sau restaurarea casei vechi;
 • Cu privire la Programul de reparaţii capitale în instituţiile şcolare din raion;
 • Cu privire la componenţa Comitetului executiv al Instituţiei publice „Centrul de zi de plasament temporar pentru persoane în etate şi cu dizabilităţi „Alexandra Grajdian” ”;
 • Cu privire la stabilirea plăţilor (taxelor) pentru emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire/desfiinţare;
 • Cu privire la casarea mijloacelor fixe;
 • Cu privire la transmiterea obiectelor de mică valoare şi scurtă durată;
 • Cu privire la alocarea surselor financiare pentru transportarea elevilor din localităţile care nu dispun de licee;
 • Cu privire la Comisia de monitorizare a respectării drepturilor omului în instituțiile care asigură detenția persoanelor;
 • Cu privire la o modificare în decizia Consiliului raional Criuleni nr. 07.17 din 12 octombrie 2012.

În sală au fost prezenți toți cei 33 consilieri raionali aleși,angajați ai Consiliului raional, serviciilor desconcentrate și descentralizate, primari, directori de școli și grădinițe.

Ședința s-a desfășurat cu dificultăți, deoarece unii consilieri s-au concentrat mai mult pe interesele de partid și de grup, în defavoarea soluționării problemelor societății și instituțiilor raionului. Astfel, la inițiativa consilierilor raionali din fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, cu susținerea fracțiunilor Partidului Democrat și Partidului Liberal, din ordinea de zi au fost excluse 2 chestiuni foarte importante pentru dezvoltarea raionului:

 • Cu privire la Planul de acţiuni pentru anul 2014, întru realizarea Programului Strategic de Dezvoltare Social-Economică a raionului Criuleni pe anii 2012-2015;
 • Cu privire la aprobarea Programului de reparaţie a drumurilor publice locale şi străzilor, finanţate din fondul rutier raional, pentru anul 2014.

De asemenea, la inițiativa consilierilor din fracțiunile menționate, în ordinea de zi, la primul punct a fost inclus subiectul „Cu privire la organigrama și statele de personal ale aparatului Președintelui raionului, direcțiilor generale și direcțiilor subordonate Consiliului raional Criuleni”, unde s-a propus ca să fie doar o funcție de vicepreședinte al raionului și să fie lichidată Direcția Investiții și Relații Economice Externe a Consiliului raional.

Primarii și directorii de școli prezenți la ședință s-au arătat foarte indignați de aceste propuneri, fiind îngrijorați de derularea proiectelor în curs de implementare și de relațiile de parteneriat cu alte țări, care au adus beneficii raionului prin schimb de experiență, proiecte comune, ajutoare umanitare și altele. De asemenea, au menționat că fără aportul Direcției Investiții și Relații Economice Externe nu ar fi fost posibil de implementat diverse proiecte de infrastructură.

Aparatul Președintelui raionului


Ultima redactare: 02.04.2014   
Accesări: 1968


Alte Noutăți

Publicat la: 03.08.2020   
Accesări: 19
Astăzi, 3 august 2020, dimineața a început cu ședința operativă condusă de președintele raionului atât cu funcționarii publici din aparatul președintelui Consiliului raional Criuleni cât și șefii direcția cultură și direcția educație.
Publicat la: 03.08.2020   
Accesări: 3
Publicat la: 01.08.2020   
Accesări: 62
Îe data de 31 iulie cu o vizită de lucru în raionul Criuleni s-a aflat Președintele Republicii Moldova D-ul Igor DODON.
Publicat la: 31.07.2020   
Accesări: 66
La data de 29 iulie 2020, în incinta Consiliului raionului Criuleni a avut loc o ședință de lucru cu primarii unităților administrativ teritoriale de nivelul I.
Publicat la: 28.07.2020   
Accesări: 87
Pe data de 27 iulie 2020 începând cu orele 9.00, în sala mică de ședință, a avut loc ședința operativă cu șefii direcțiilor și secțiilor din cadrul Consiliului raional Criuleni.
Publicat la: 27.07.2020   
Accesări: 62
Vineri 14 iulie la orele 16.00 pe stadionul raional de fotbal a avut loc un meci amical la minifotbal între echipele de veterani ai raionului Criuleni și veteranii selecționatei de fotbal ai Republicii Moldova.
Publicat la: 24.07.2020   
Accesări: 83
La inițiativa Președintelui raionului Criuleni, dl Pavel Spînu, în scopul implementării corespunzătoare,fără abateri și în termeni cât mai restrânși a Proiectului ‘‘Construcția parcului fotovoltaic” cu capacitatea de 2,8 MW în or.
Publicat la: 23.07.2020   
Accesări: 135
În ziua de 22 iulie 2020, Prim-ministrul Republicii Moldova, dl Ion Chicu a efectuat o vizită de lucru în raionul Criuleni. Scopul vizitei a constituit monitorizarea efectuării lucrărilor de reparație a drumului republican R4 (R6-Goian-Criuleni-M1) pe sectorul localităților Onițcani, Coșernița, Boșcana și Hrușova.
Publicat la: 23.07.2020   
Accesări: 156
Având în vedere necesitatea acută în renovarea cu regim de urgență la cazangeria Spitalului raional Criuleni și a Centrului Medicilor de Familie din or. Criuleni, a fost efectuată o ședința de lucru,cu deplasare la fața locului
Publicat la: 23.07.2020   
Accesări: 70
Ședința comună de lucru la Criuleni… Președintele raionului dl Pavel Spînu, însoțit de vicepreședinți și șefi ai direcțiilor și secțiilor Consiliului raional Criuleni și Primarul orașului, dl Mihail Sclifos, însoțit de viceprimar, doi consilieri locali și specialiști ai aparatului primăriei s-au întrunit joi, 23 august într-o ședință comună de lucru pentru a discuta problemele stringente în activitatea primăriei Criuleni și a găsi soluții în rezolvarea acestora. Scopul acestei întruniri a fost crearea bunelor relații și dezvoltarea bunei colaborări între APL I și APL II, având la bază dezvoltarea localității și bunăstarea locuitorilor orașului Criuleni
Publicat la: 23.07.2020   
Accesări: 81
Unde se cultivă cele mai delicioase legume, cu siguranță cunoașteți localitatea Criuleni, întreprinderea agricolă „Prodagro-Sol” SRL, unde conducător este un bun gospodar înzestrat cu calități deosebite, manager, profesionist în domeniul agricol, cu multă omenie, cumsecădenie, modestie si sinceritate dl Pavel Frunză
Publicat la: 21.07.2020   
Accesări: 71
VOTEAZĂ și SALVEAZĂ. Stimati colegi! Consilieri raionali și locali, șefi de instituții, Oameni de bună credință! Avem posibilitatea de a face lucruri frumoase… Haideți împreună să salvăm monumentul istoric “Cavoul familiei Macri” din satul Dubăsarii Vechi prin VOT…
Publicat la: 19.07.2020   
Accesări: 97
Președintele raionului Criuleni ,dl Pavel Spânu, însoțit de vicepreședintele raionului, responsabil de domeniul dezvoltare comunitară dl Roman Onica, în ziua de 17 iulie curent au efectuat o vizită de lucru în comuna Bălțata,unde a avut loc o ședință de lucru comună la care au participat Primarul localității dl. Vadim Perepicica, angajații primăriei,consilierii locali, reprezentanții serviciilor desconcentrate din teritoriu și o parte din locuitorii acestei comune.
Publicat la: 18.07.2020   
Accesări: 153
Pe data de 18 iulie în s. Jevreni raionul Criuleni a fost inaugurat după reconstrucție, monumental eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Monumentul a fost restabilit cu susținerea financiară a Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, Consiliului raional Criuleni, Primăria s. Jevreni, locuitorii satului și Asociația obștească (VECE).
Publicat la: 17.07.2020   
Accesări: 124
Se mai zice precum că cartoful este a doua pâine în lume.Agricultorii noștri din satul Dubăsarii Vechi îndeosebi întreprinderea agricolă”Agroelios ”SRL unde conducător este Cîrlig Oleg, împreună cu partenerii de producere compania ”Euro Plant” SRL, au preluat meșteșugul de recoltare a cartofului.
Publicat la: 16.07.2020   
Accesări: 115
Luna iulie este cunoscută de cei mai mulți dintre noi drept luna cu o semnificație aparte. După ce plugarii dea lungul a mai multor luni au avut grija ca cerealele păioase să crească frumos și le-au îngrijit pentru a avea o recoltă bogată, a venit și timpul pentru recoltarea lor.
Publicat la: 16.07.2020   
Accesări: 213
Astăzi, joi, 16 iulie, după o pauză de patru luni, în sala mare a Consiliului raional a avut loc întrunirea de lucru a directorilor caselor/căminelor de cultură din raion, organizată de către Secția Cultură și Turism a Consiliului raional Criuleni.
Publicat la: 13.07.2020   
Accesări: 114
Astăzi,13 iulie curent Președintele raionului dl Pavel Spânu, a convocat într-o ședință operativă vicepreședinții raionului, șefii direcțiilor, secțiilor și serviciilor Consiliului raional.
Publicat la: 09.07.2020   
Accesări: 122
La data de 8.07.2020, în cadrul Consiliului raional Criuleni, a fost convocată și petrecută ședința Comisiei Raionale pentru Protecția Drepturilor Omului. În cadrul ședinței vizate au fost dezbătute și aprobate un șir de acte ce țin de activitatea propriu zise a Comisiei vizate, inclusiv:
Publicat la: 09.07.2020   
Accesări: 151
În lumina efectuării vizitelor de lucru în primăriile raionului Criuleni, în ziua de 8 iulie curent Președintele raionului Criuleni dl Pavel Spânu și vicepreședintele dl Roman Onica, însoțiți de funcționari din diverse structuri executive ale Consiliului raional, au participat la o întrunire de lucru în comuna Hârtopul Mare

1 - 20 din 1064
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile