Meniul paginii
Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
Investiții valoroase în raionul Criuleni
Publicat la: 26.04.2021   

În alimentația oamenilor, de mai multe sute de ani, carnea de porc are o pondere importantă în structura consumului de carne și produs de carne. Preferințele consumatorului moldovean pentru carne de porc țin în cont în mare măsură de necesarul cantitativ și calitativ, de energie și proteină de origine animalieră.
Una din cele mai mari întreprinderi din Moldova, specializată în creșterea suinelor este SRL ”Porco Bello”, director general, Andrei Volcinschi și director comercial, Maxim Cazacu. Complexul de creștere a suinelor, este amplasată în satul Cimișeni, r-l Criuleni cu o capacitate de 54 mii capete și aprovizionează cu carne de porc toată țara. Vineri, 23 aprilie, curent, Dl Pavel Spînu, președintele raionului Criuleni a efectuat o vizită de lucru la șantierul de construcție a celui mai mare abator din țară dotat cu cel mai performant utilaj de ultima generație. Capacitatea de abatorizare este de 900 de porci pe zi. Abatorizarea este un element important din lanțul tehnologic de producere a cărnii de porc. Utilajul este produs din inox și zinc de cea mai mare calitate importată din Olanda. Încălzirea obiectului este efectuată printr-un sistem de căldură sub pardosea. Condițiile pentru muncitori vor fi create din cele mai bune cu schimburi de vestimentație, alimentație la întreprindere, duș igienic etc. Complexul prevede un sistem performant de filtrare și prelucrare ecologică a deșeurilor de la abatorizare ce va putea elimina orice poluare. Se prevede construcția a încă unei stații pe biogaz, similară celei din s.Cimișeni. Costul estimativ al obiectului este sub 10 mln euro. Construcția demarează din septembrie an.2019 a menționat D-l Andrei Volcinschi, director general, SRL ”Porco Bello”. Abatorul dat ne va da posibilitatea să obținem o carne de porc calitativă, conform cerințelor și standardelor europene. Deschiderea oficială a obiectului se planifică în luna septembrie, anul curent.
Climatul investițional favorabil, creat în r-l Criuleni, așezarea geografică atractivă ne dă posibilitatea de a atrage investiții, să fim atractivi și credibili din partea autorităților locale și raionale. Am fost impresionați cu câtă ardoare și dragoste față de afacere D-nii Andrei Volcinschi și Maxim Cazacu ne-au informat despre perspectivele complexului. Problemele existente au fost abordate către președintele raionului D-l pavel Spînu și primarul comunei Hrușova, D-l Pavel Roșca prezenți la întâlnire cu o rugăminte de a contribui la soluționarea lor.
Cu siguranță, voi depune toate eforturile ca această operă pe care o zidiți, această perlă a economiei să se simtă confortabil pe meleagurile raionului Criuleni cu o infrastructură bine chibzuită și amenajată. Pentru orice inițiativă antreprenorială unde vor fi deschise noi locuri de muncă pentru locuitorii raionului și nu numai, va contribui la dezvoltarea infrastructurii locale, va suplini cu taxe și impozite bugetul local și republican, și orice activitate ce se încadrează în albia legală, APL, va da undă verde la care businessul în raionul Criuleni să se simtă confortabil a declarat Președintele raionului, Dl Pavel SPÎNU. Cu certitudine sunteți niște eroi adevărați, deoarece în plină criză economică, politică, pandemică, într-o instabilitate totală se găsesc antreprenori ce în pofida tuturor circumstanțelor investesc în mica noastră țară ca generațiile de azi și de mâine să savureze din plin din tot ce au zidit înaintașii noștri.

 


Ultima redactare: 26.04.2021   
Accesări: 249


Alte Noutăți

Publicat la: 03.12.2021   
Accesări: 46
Publicat la: 02.12.2021   
Accesări: 96
Publicat la: 01.12.2021   
Accesări: 65
Publicat la: 25.11.2021   
Accesări: 68
Publicat la: 19.11.2021   
Accesări: 45
Publicat la: 18.11.2021   
Accesări: 51
Publicat la: 12.11.2021   
Accesări: 53
Publicat la: 12.11.2021   
Accesări: 100

1 - 20 din 1396
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile