Meniul paginii
Prima pagină  »  Noutăți
Noutăți
Seminar în domeniul tăierii viţei de vie
Publicat la: 17.02.2013   

La 15 februarie curent, în or. Stăuceni a avut loc un seminar zonal pe tema: „Particularităţile producerii strugurilor ”, la care au participat viticultorii din zona de centru, inclusiv din raionul Criuleni.

La începutul seminarului, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi ai Direcţiei Agricultură, politici economice şi relaţii funciare a Consiliului raional Criuleni s-au referit la politicile Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare în sectorul vitivinicol.

Specialiştii în domeniul agricol, au explicat particularităţile tehnice şi termenii de curăţit a soiurilor, clonilor de viţă de vie tehnice şi celor de masă. S-a făcut referire la plantaţiile care au fost atacate de seceta din anul 2012, dar şi la plantaţiile mai puţin protejate de dăunători, boli micotice şi virotice. Partea teoretică a fost încheiată cu unele recomandări pentru înfiinţarea plantaţiilor viticole şi anume cu propunerea celor mai preţioase soiuri şi clone, care au demonstrat priorităţi productive şi calitative în condiţiile naturale existente.                                    

Reprezentantul firmei „Ampelos–Plus” a propus viticultorilor un spectru vast de materiale şi accesorii pentru înfiinţarea viilor şi livezilor. SC „Elvitis-Com” a propus spre comercializare un larg asortiment de viţă de vie altoită de calitate.

După partea teoretică, s-au organizat lucrări practice la tăiatul viţei de vie, la plantaţiile Colegiului de Viticultură şi Vinificaţie din or. Stăuceni, unde producătorii de struguri au fost instruiţi cum să evite greşelile comise în anii precedenţi la tăiatul viţei de vie.

          

Vezi Imagini


Ultima redactare: 18.02.2013   
Accesări: 4680


Alte Noutăți

Publicat la: 15.03.2021   
Accesări: 236
Astăzi, în sala mică al Consiliului raional Criuleni, a avut loc ședința Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică. Vă propunem spre informare conținutul NOTĂRÎRII nr. 24, adoptat la această ședință.
Publicat la: 12.03.2021   
Accesări: 112
Publicat la: 10.03.2021   
Accesări: 143
Publicat la: 03.03.2021   
Accesări: 113
Publicat la: 02.03.2021   
Accesări: 137

1 - 20 din 1208
Ultimele noutăţi
Recomandări

Utile